ژاپن عملیات نظامی رژیم اسرائیل در نوار غزه را محکوم کرد درگیری شدید بین حریدی‌ها و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی گزارش تکان‌دهنده سازمان ملل از غزه: هزاران فلسطینی در پی دستورات تخلیه اسرائیل در حال فرار هستند دیدار نخست وزیر پاکستان با ولیعهد عربستان درباره جنگ غزه مسمومیت ۱۳۰ نظامی صهیونیست بر اثر غذای گندیده فرافکنی انگلیس درباره «مکانیسم ماشه»: ایران گام‌های ملموس بردارد ایران: آینده افغانستان باید به دست افغان‌ها رقم بخورد قیمت خرید تضمینی گندم نباید کمتر از ۳۰ هزار تومان باشد پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است هشدار کویت درباره عواقب تجاوزات اسرائیل اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها نیازمند اتخاذ «تدابیر ویژه» است واکنش وزارت امور خارجه به اقدام اکوادور علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اردوغان: اقدامات اسرائیل محکوم به شکست است پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای امضای ۷۵۰۰ اسرائیلی پای طومار صلح | کشور فلسطین را به رسمیت بشناسید مشارکت روسیه در تدوین قطعنامه ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای وزیر جنگ سابق اسرائیل: عملیات «پیجرها» زودتر از موعد اجرا شد عراقچی: با رویکردی مسئولانه وارد گفت‌و‌گو با آژانس شده‌ایم اتحادیه اروپا ادعا‌های خود درباره برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کرد واکنش روسیه به ایده منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین تلاش بنگاه دروغ‌پراکنی اینترنشنال برای بحران‌سازی | تاریخ بیانیه آلمان تحریف شد تجمع معترضان انگلیسی به سفر ترامپ + عکس (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) عبور آمار شهدای حملات اسرائیل به غزه از مرز ۶۵ هزار نفر (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) آمریکا، ۴ گروه مقاومت عراقی را تروریست نامید روسیه برای مذاکره با اوکراین اعلام آمادگی کرد صدای انفجار در نزدیکی فرودگاه حلب شنیده شد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) حمله موشکی جدید یمن به اراضی اشغالی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

وزارت خارجه: تحریم‌های جدید آمریکا فاقد مشروعیت است | آن را محکوم می‌کنیم

  • کد خبر: ۸۸۵۷۵
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۳
وزارت خارجه: تحریم‌های جدید آمریکا فاقد مشروعیت است | آن را محکوم می‌کنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تحریم ‌های جدید ایالات متحده علیه ۶ فرد و یک نهاد ایرانی به بهانه واهی مداخله در انتخابات آمریکا اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران تلاش های جدید تحریمی آمریکا را در ادامه سیاست شکست خورده فشار حداکثری ترامپ و اقداماتی از روی استیصال و فاقد مشروعیت دانسته و آن را محکوم می کند.

 به گزارش شهرآرانیوز؛ سعید خطیب ‌زاده جمعه شب در یک واکنش رسانه ای در همین راستا تاکید کرد: این نوع فرافکنی ها از سوی دولت آمریکا که خود سابقه طولانی مداخله در کشورهای مختلف به اشکال و انحاء مختلف را دارد، بی اساس و در راستای فریب افکار عمومی این کشور ارزیابی می‌شود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا شامگاه پنجشنبه (به وقت تهران) اعلام کرد اسامی چند شخص و یک نهاد ایرانی را به بهانه دخالت در انتخابات آمریکا در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده دفتر کنترل دارایی‌های این نهاد آمریکایی اسامی ۶ شخص ایرانی و یک نهاد را به دلیل آنچه «تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا» خوانده شده در فهرست تحریم‌ها قرار داده است.

در بیانیه خزانه‌داری آمریکا آمده است: «ایالات متحده نفوذهای سایبری توسط کنشگران تحت حمایت دولت‌ها، از جمله کنشگران ایرانی را شناسایی کرده است. این کنشگران، به دنبال ایجاد تفرقه و تضعیف اعتماد رأی‌دهندگان به روند انتخاباتی آمریکا بودند. این افراد همچنین اقدام به انتشار اطلاعات جعلی در شبکه‌های اجتماعی کرده و ایمیل‌های تهدیدآمیز و ویدئوهای قلابی کردند.»

«والی آدیمو»، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: «خزانه‌داری به مقابله با تلاش‌ها برای زیرسوال بردن سلامت انتخابات آمریکا ادامه خواهد داد. اقدام امروز، تعهد دولت آمریکا به پاسخگو کردن کنشگران تحت حمایت دولت که در تلاش برای تضعیف اعتماد عمومی به روندهای انتخاباتی هستند را مورد تأکید قرار می‌دهد.»

دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در گزارشی که اسفندماه سال گذشته منتشر شد ایران را در کنار روسیه به تلاش برای اثرگذاری بر انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا متهم کرده بود. واشنگتن مدعی شده بود چین علی‌رغم انجام برخی بررسی‌ها برای دخالت در انتخابات آمریکا فعالیتی در آن جهت انجام نداده است.

در بیانیه‌‌ای که دفتر«مدیر اطلاعات ملی» آمریکا در آن زمان منتشر کرد تأکید شده بود هنگامی که یک دولت خارجی قصد دخالت در انتخابات آمریکا را دارد حق مردم آمریکا است که از کل حقیقت باخبر شوند.

دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا هم قبل از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ماه نوامبر در گزارشی ادعای مشابهی مطرح کرده و دولت‌های ایران، روسیه و چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات متهم کرده بود.

با این حال، قانونگذاران آمریکایی در آن زمان از آن گزارش‌ به دلیل آنچه کوچک‌نمایی نقش روسیه و بزرگنمایی نقش ایران خوانده شده بود انتقاد کرده و تصریح کردند دونالد ترامپ گزارش‌های انتخاباتی را به سمت و سوی مطلوب خود هدایت کرده است. ترامپ از ماه‌ها قبل ادعا می‌کرد با توجه به موفق بودن سیاست‌هایش علیه ایران و چین این دو کشور نمی‌خواهند او پیروز انتخابات باشد.

دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا در گزارش امروز گفته که انتشار چنین گزارش‌هایی باید کاملاً «غیرحزبی» باشند و به همین دلیل جامعه اطلاعاتی آمریکا خواستار آن شده که این گزارش‌ها پس از برگزاری هر انتخابات منتشر شوند.

در این گزارش آمده است: «ارزیابی جامعه اطلاعاتی که امروز منتشر شده آنچه را که همه ما تا الان می‌دانستیم مورد تأیید قرار می‌دهد و آن اینکه روسیه برای حمایت از رئیس‌جمهور سابق و لطمه زدن به رئیس‌جمهور بایدن و همچنین تضعیف اعتماد به روندهای انتخاباتی ما وارد عمل شد.»

جامعه اطلاعاتی آمریکا مدعی شده روسیه یک عملیات اطلاعاتی موفق را از طریق نائبانش برای نفوذ به حلقه نزدیکان ترامپ هدایت کرده است.

مطابق این ادعا، دستگاه اطلاعاتی روسیه از طریق عوامل نزدیک به ترامپ اقدام به انتشار اطلاعات نادرست درباره نظام سیاسی آمریکا با هدف تضعیف جو بایدن و نامزدی او در انتخابات کرده است.

گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا همچنین حاوی اتهام‌هایی علیه ایران و چین است: «این گزارش، همچنین به شرح اقدامات ایران و چین در ارتباط با انتخابات آمریکا می‌پردازد، گرچه اقدامات این دو کشور از نظام‌مندی کمتری نسبت به روسیه برخوردار بوده و در سطحی کم‌اهمیت‌تر انجام شده است.»

در بخش دیگری از گزارش تصریح شده چین علی‌رغم آنکه قصد داشته اقداماتی را برای اثرگذاری بر انتخابات انجام دهد، اما در این جهت فعالیتی انجام نداده است.

در بخشی از این گزارش که ظاهراً حاوی یک انتقاد تلویحی به گزارش دستگاه اطلاعاتی دولت ترامپ است آمده است: «ما باید با لحن روشن و صریح به مردم آمریکا بگوییم که کشورهای مختلف نیت‌ها و ظرفیت‌های متفاوتی دارند و تهدیدهای یکسانی علیه انتخابات آزاد و منصفانه‌مان به شمار نمی‌روند.»

با وجود این، جامعه اطلاعاتی آمریکا نتیجه‌گیری کرده هیچ یک از سه کشور و هیچ دولت خارجی دیگر برای تغییر دادن آرا یا تغییر دادن نتایج انتخابات تلاش نکرده‌اند.

این ادعاها در حالی بیان شده‌اند که مدیر سابق بخش اطلاعات وزارت امنیت داخلی آمریکا در دوران ترامپ فاش کرده بود که مقام‌های ارشد این وزارتخانه وی را تحت فشار گذاشتند تا با دستکاری در اطلاعات ایران و چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات آمریکا متهم کند.

«برایان مورفی» روز ۲۰ شهریور تصریح کرد که «چاد اف ولف»سرپرست موقت وزارت امنیت داخلی آمریکا در بهار سال جاری (ماه می) به وی دستور داده بود که شروع به تهیه گزارش‌هایی درباره «فعالیت‌های مداخله‌جویانه» ایران و چین در آمریکا کند.

مورفی از اجرای این دستورات امتناع ورزید و تأکید کرد که عمل به این دستورات، ایالات متحده را در معرض خطری قابل توجه قرار می‌دهد و به دنبال آن در ماه ژوئیه، رتبه وی به مدیریت وزارت امنیت داخلی آمریکا تنزل یافت.

گزارش جدید دستگاه اطلاعاتی آمریکا در بحبوحه ادعاهای دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» برای پیشبرد مسیر دیپلماسی جهت بازگرداندن آمریکا به برجام منتشر شده است.

مقام‌های دولت جو بایدن در هفته‌های گذشته اعلام کرده‌اند که قصد دارند آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگردانند، با وجود این از انجام اقدامات لازم جهت بازگشت به این توافق خودداری کرده‌اند.

منبع: انتخاب

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->